Web sitesi, Çerez İlkeleri'ne uygun olarak hizmetleri sunmak için çerez dosyaları kullanır.KiÅŸilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kiÅŸisel verilerin korunması amacıyla düzenlenen "KiÅŸisel Verilerin Korunması Kanunu" hakkında sizleri bilgilendirmek için tıklayınız.

Bitki Diyarı Garam Masala 100g

ht200000002022
120,00 TL (KDV Dahil)
ad.
Sepete Ekle

Garam masala, Hint mutfağında özellikle et yemeklerinde kullanılan bir çeÅŸit baharat karışımı. Bu baharat karışımı sadece et yemeklerinde deÄŸil, çorbalarda, hamur iÅŸlerinde, fırında piÅŸirmek istediÄŸiniz sebzelerde ya da tencerede piÅŸen sebze yemeklerinize çeÅŸni niyetine ilave edebilirsiniz. Hazırlamak için baharat listesi geliyor!

 

1 küçük boy Garam Masala (Hint baharatı) için:

 

  • 4 yemek kaşığı kiÅŸniÅŸ tohumu
  • 4 yemek kaşığı kimyon tohumu (tane kimyon)
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 7 adet kakule
  • 2 adet defne yaprağı
  • 6-7 adet karanfil
  • 1 adet kurutulmuÅŸ küçük acı biber
  • 2-3 cm uzunluÄŸunda çubuk tarçın
  • 1 adet yıldız anason
  • 1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
  • 2 çay kaşığı rezene tohumu

Garam Masalanın Hazırlanışı

  • Tüm baharatları bir tavanın içerisine alın.
  • En kısık ateÅŸte baharatların hafif kokuları çıkana kadar 3-4 dakika kadar kavurun.
  • Ardından blendera ya da varsa baharat öÄŸütücüsüne aktarın.
  • Tüm baharatlar karışıp toz hale gelene kadar karıştırma iÅŸlemine devam edin.
  • Hepsi toz haline gelince tel süzgeçten geçirip eleyin ve bir kavanoza aktarın.

Hazırladığınız bu karışımını kırmızı et ya da beyaz et (özellikle tavuk ve hindi eti) marinasyonlarında ve piÅŸirme aÅŸamalarında kullanabilirsiniz. Fırında piÅŸirmek istediÄŸiniz sebzelerinizin üzerine gezdirip baharatlı enfes lezzetler elde edebilirsiniz. Hamur iÅŸlerinize de özellikle tuzlu ve baharatlı hamur iÅŸlerine zeytinyağı ile birlikte karıştırarak ilave edebilirsiniz.

Benzer Ürünler

Ürünler yükleniyor