Web sitesi, Çerez İlkeleri'ne uygun olarak hizmetleri sunmak için çerez dosyaları kullanır.KiÅŸilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kiÅŸisel verilerin korunması amacıyla düzenlenen "KiÅŸisel Verilerin Korunması Kanunu" hakkında sizleri bilgilendirmek için tıklayınız.
Türkiye'de akdiken ismiyle bilinen barut aÄŸacının kerestesi ile barut yapılır. Bu sebeple de barut aÄŸacı adını almıştır. Cehrigiller familyasına ait olan barut aÄŸacının Latince'de ismi Rhamnus Frangula olarak geçmektedir. Çok senelik bir bitki olan bu aÄŸaç, çalı görünümüne sahiptir. Kış mevsimi geldiÄŸi zaman barut aÄŸacının yaprakları dökülür.
Orta Anadolu ve Kuzey'de yetiÅŸebilen bu aÄŸaç, sulak alanlarda, dere kenarlarında ve bataklarda büyüyebilmektedir.
Barut aÄŸacı, yavaÅŸ büyüten bir aÄŸaç olmakla birlikte 7 metre kadar uzayabilmektedir.
Türkiye'de daÄŸlık ve ormanlık alanlarından dolayı Karadeniz Bölgesi'nde yetiÅŸebilmektedir.
Barut ağacı meyvesi ham durumdayken kırmızı, olgunlaştığı zaman ise siyah renkte olur.