Web sitesi, Çerez İlkeleri'ne uygun olarak hizmetleri sunmak için çerez dosyaları kullanır.KiÅŸilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kiÅŸisel verilerin korunması amacıyla düzenlenen "KiÅŸisel Verilerin Korunması Kanunu" hakkında sizleri bilgilendirmek için tıklayınız.
Diğer İsimleri : Caryophyllus aromaticus, Syzygium aromaticum, Eugenia caryophllata, Clovetree, Giroflier
Botanik Bilgi : Mersingiller familyasındandır. YaÄŸmurlu sıcak ayların hakim olduÄŸu bir iklimde yetiÅŸtiÄŸinden sürekli yeÅŸildir. Karanfil aÄŸacının boyu 10-20 metre uzunluÄŸundadır. Yaprakları eliptik veya geniÅŸ mızrak ÅŸeklinde, kenarları düz, derimsi, karşılıklı olarak dizilmiÅŸ olup 2-3cm uzunluÄŸunda bir sapa sahiptir. Çiçekleri sap ucunda demet ÅŸeklinde 10-15 adeti bir arada, beyazımsı pembe veya beyazımsı sarı renktedirler.
YetiÅŸtirildiÄŸi Yerler: Anayurdu Endonezya olup günümüzde ise daha çok Afrika kıtasının doÄŸusundaki Zengibar ile Hint Okyanusundaki diÄŸer adalarda yetiÅŸtirilmektedir.Türkiye’de ancak seralarda veya evlerde süs bitkisi olarak yetiÅŸtirilmektedir.
Bilinen BileÅŸimi : Karanfil tomurcuklarında ogenol (ojenol) adı verilen hidrokarbon, ÅŸahsilik asit ve karyofillin içeren bir uçucu yaÄŸ (esans) bulunur.
Toplanması - Kurutulması : Karanfil çiçeklerini açmadan önce tomurcuk halinde iken toplanır, güneÅŸli, havalı yerde kurutularak kaldırılır. KurutulmuÅŸ karanfil goncasına kısaca Karanfil denir.