Web sitesi, Çerez İlkeleri'ne uygun olarak hizmetleri sunmak için çerez dosyaları kullanır.KiÅŸilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kiÅŸisel verilerin korunması amacıyla düzenlenen "KiÅŸisel Verilerin Korunması Kanunu" hakkında sizleri bilgilendirmek için tıklayınız.
KEFİR NASIL YAPILIR?
Kefir tanelerini plastik kaşık ile kavanozdan alıp cam sürahinin dibine koyuyoruz.
Üzerine ılık sütü (ortalama 25 derece) döküyoruz.
Sürahinin aÄŸzını streç film ile kaplayıp bir iki delik açıyoruz, karanlık odada 24 saat bekletiyoruz.
Kışın yaparsanız çevresine bir havlu sarmalısınız.
24 saat tamamlanınca resimdeki sürahide görüldüÄŸü gibi kefir taneleri yukarı çıkıyor.
Kefir tanelerini ayırmak için plastik süzgeç kullanıyoruz. Ancak çok küçük delikli olmasın ayırdığımız kefir tanelerini istersek hemen mayalama için kullanabiliriz, kullanmayacaksak içme suyu ile yıkayıp küçük bir cam kavanoza koyuyoruz.
Yine üzerini geçecek kadar içme suyu koyup aÄŸzını kapatıp buzdolabında saklıyoruz.
OluÅŸan kefirinizi hemen tüketebilir ya da buzdolabında saklayabilirsiniz