Web sitesi, Çerez İlkeleri'ne uygun olarak hizmetleri sunmak için çerez dosyaları kullanır.KiÅŸilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kiÅŸisel verilerin korunması amacıyla düzenlenen "KiÅŸisel Verilerin Korunması Kanunu" hakkında sizleri bilgilendirmek için tıklayınız.
Batı Karadeniz bölgesine aittir.
Kestane balı; arıların kestane aÄŸaçlarından belli dönemlerinde aÄŸaçlarından topladığı çiçek özlerinden elde edilen baldır. %90 oranında polen içeriÄŸine sahip olan organik kestane balı, Türkiye'de üretilen ballar arasında yer alır.
Kestane balı, haziran ayında kestane aÄŸacı çiçeklerinin açmasıyla üretilen bir baldır. Arılar bu dönemde kestane çiçeklerinden topladıkları özlerle kestane balı üretmeye baÅŸlar. Bu çiçeklerden üretilen bal, diÄŸer ballardan daha farklıdır.
Hakiki ve doÄŸal olan kestane balı, koyu kıvamlı ve kahverengi olup keskin bir tada sahiptir. Birçok hastalığa ÅŸifa olan bir baldır. YediÄŸinizde kestane tadını hemen aÄŸzınızda duyumsarsınız.