Web sitesi, Çerez İlkeleri'ne uygun olarak hizmetleri sunmak için çerez dosyaları kullanır.KiÅŸilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kiÅŸisel verilerin korunması amacıyla düzenlenen "KiÅŸisel Verilerin Korunması Kanunu" hakkında sizleri bilgilendirmek için tıklayınız.
Sumak; sumak aÄŸacı olarak da adlandırılan Rhus bitkisinin meyvelerinden elde edilen bir tür baharattır. Meyveleri kırmızı renkte ve küresel biçimde olan bu bitki ekÅŸi bir lezzete sahiptir. Sumak aÄŸacı olarak da tanımlanan bitki çalı görünümündedir. AÄŸacından toplandıktan sonra uygun teknikler yardımıyla kurutulan sumak, genellikle tuz ile karıştırılıp toz haline getirilir ve baharat ÅŸeklinde kullanılır. Fakat doÄŸu ve güneydoÄŸu illeri baÅŸta olmak üzere bazı kültürlerde yemeklere ekÅŸi lezzet vermesi açısından tane sumak sıcak suda bekletilerek elde edilen ekÅŸi tattaki su yemeklerde kullanılmaktadır. Kokuyu azaltıcı etkisi nedeniyle soÄŸan salatalarında çok yaygın olarak kullanılan sumak, her türlü salatada ve bazı yemeklerin, mezelerin içerisinde sıklıkla yer alır. Yemeklere kendine özgü hoÅŸ bir lezzet vermesinin yanı sıra sumak, saÄŸlık açısından da oldukça faydalı bir baharattır.