Web sitesi, Çerez İlkeleri'ne uygun olarak hizmetleri sunmak için çerez dosyaları kullanır.Kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verilerin korunması amacıyla düzenlenen "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" hakkında sizleri bilgilendirmek için tıklayınız.

2.02.2020

Sarı Kantaron



Sarı kantaron nedir?

Neredeyse her coğrafyada yetişebilen sarı çiçekli bir bitkidir. Piyasada yağı, çayı ve kurusu bulunan sarı kantaron eski çağlardan beri mucizevi bir şifa kaynağı olarak görülür.

Sarı kantaronun faydaları

Sarı kantaron bitkisinin faydaları saymakla bitmiyor. Sizler için birkaç faydasını sıralayabiliriz.

Sarı kantaronun zararları

Her güzel şeyin iyi yanı olduğu kadar kötü yanı da vardır. Sarı kantaronun da bazı zararları bulunmaktadır. İşte bunlardan birkaçı,

Vu tarz ilaçları ve bitkileri kullanmaya başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışın. En doğru bilgiyi size doktorunuz verecektir. Tedavi amacıyla kullanmaya başladığınız bir şey sizi daha da hasta edebilir.

 

Sarı kantaron çayı nasıl demlenir?

2.5 – 3 çay kaşığı kurutulmuş sarı kantaronu 1 su bardağı sıcak suyla 10 dakika demleyin. Daha sonra süzüp o şekilde çayınızı içebilirsiniz. Dilerseniz taze sarı kantaronla da çayınızı demleyebilirsiniz.

Evde sarı kantaron yağı nasıl yapılır?

Sarı kantaron yağı canınız istediğinde birkaç saatte elde edebileceğiniz bir şey değildir. Doğal yağını elde etmek için 3 ay sabretmeniz gerekmektedir.

Taze ya da kurutulmuş sarı kantaronu cam bir kavanoza doldurun. (çiçekleri ve saplarıyla beraber). Kabın yarısına kadar sarı kantaron dolduğundan emin olun. Üzerine kavanoz dolana kadar doğal zeytinyağı ekleyin ve ağzını sıkıca kapatın. Günde 2 – 3 saat güneş gören bir yerde 3 ay bekletin. Kavanozu her gün mutlaka çalkalayın. 3 ayın sonunda yağın kırmızı bir renk aldığını göreceksiniz. Çiçekleri ve sapları yağdan ayırıp yağınızı en az 1 sene rahatlıkla kullanabilirsiniz.


Kaynak;  https://www.milliyet.com.tr/gundem/sari-kantaron-cayi-nedir-2659870